29-11-2022

KOMPANIJA NIKON PREDSTAVLJA VER.1.3.0 SISTEMA ZA DALJINSKO FOTOGRAFISANJE NX FIELD

Amsterdam, Holandija, 29. novembar 2022. godine: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje puštanje u prodaju najnovije verzije 1.3.0 sistema za daljinsko fotografisanje NX Field za profesionalne agencije. Ovo ažuriranje podržava snimanje filmova na modelu Z 9 – Nikonovom fotoaparatu bez ogledala punog formata/FX formata – i proširuje mogućnosti za daljinsko fotografisanje.

Primer ekrana pri radu

Verzija 1.3.0 omogućava konfigurisanje podešavanja fotoaparata, istovremeno kontrolisanje živog prikaza slike više fotoaparata povezanih sa softverom NX Field i obavljanje operacija, kao što su pokretanje i zaustavljanje snimanja filmova na jednom ekranu. Sve to se može raditi istovremeno tokom snimanja filma pomoću fotoaparata Z 9. NX Field ver. 1.3.0 takođe predstavlja prikaz sa više povezanih fotoaparata u okviru primarnog/sekundarnog prikaza. To olakšava izvođenje preciznih operacija, poput fokusiranja i izbora tačke fokusa, pružajući efikasniji proces rada za filmove nego što je to ranije bilo moguće za jednog fotografa/snimatelja ili malu ekipu.

Nove funkcije omogućavaju glavnom fotoaparatu bolju kontrolu nad udaljenim fotoaparatima. Veza između udaljenih fotoaparata i FTP servera će biti prikazana u tražilu i živom prikazu slike glavnog fotoaparata radi boljeg korišćenja, pri čemu će se prikazivati i status povezanih udaljenih fotoaparata. Podržan je brz i izuzetno bezbedan FTPS protokol, a tipovi slika za otpremanje su prošireni omogućavanjem izbora „JPEG“ ili „NEF (RAW) + JPEG“, u zavisnosti od uslova mreže.

Kompanija Nikon će nastaviti da pruža ažuriranja za NX Field kako bi podržala profesionalne fotografe i autore slika koji izveštavaju sa prvih linija i beleže presudne trenutke.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova. Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.