16-12-2022

KOMPANIJA NIKON PREDSTAVLJA VERZIJU 1.1.0 APLIKACIJE ZA PAMETNI TELEFON NX MOBILEAIR

Amsterdam, Holandija, 16. decembar 2022. godine: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje puštanje u prodaju NX MobileAir, ver. 1.1.0 – aplikacije za pametne telefone koja otprema slike snimljene digitalnim fotoaparatima kompanije Nikon na server FTP (eng. File Transfer Protocol – protokol za prenos datoteka), bez korišćenja računara.

Ažuriranje vidi dodatak novih funkcija kao što je algoritam koji koristi duboko učenje za analizu slika. To fotografima omogućava da filtriraju slike po određenim kriterijumima, kao što su tipovi subjekta i uslovi, što im pomaže da brzo pronađu sliku koju žele. Stepen kompresije i veličina slike za JPEG sada takođe mogu da se podese prilikom otpremanja na FTP server, što omogućava brže otpremanje radi poboljšanja procesa rada, od fotografisanja do isporuke.

Dodatna podrška za uvoz NEF (RAW) slika je sada dostupna, što omogućava uvoz ranije podržanih JPEG i RAW datoteka uskladištenih na fotoaparatu ili pametnim uređajima u albume aplikacije NX MobileAir. Druge promene uključuju dodatke podešavanja prilagođenih zapamćenih postavki IPTC metapodataka i novu funkciju koja sprečava ponovni uvoz prethodno izbrisanih slika u aplikaciji. Ova aplikacija je još bolje prilagođena korisnicima zbog promena rukovanja i displeja, uključujući i način na koji se slike uvoze, kao i funkciju koja sinhronizuje satove fotoaparata i pametnog uređaja.

Kompanija Nikon će nastaviti da pruža ažuriranja za aplikaciju NX MobileAir kako bi ispunila potrebe svojih korisnika.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.