05-01-2023

KOMPANIJA NIKON NAJAVLJUJE RAZVOJA DVA NOVA NIKKOR Z OBJEKTIVA

Amsterdam, Holandija, 5. januar 2023. godine: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj dva nova objektiva NIKKOR Z: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, svetlosno jak srednji telefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom i NIKKOR Z 26mm f/2.8, tanki, širokougaoni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, a oba imaju sistem Z bajoneta.

Kao deo linije S¹ NIKKOR Z objektiva koja se stalno razvija, NIKKOR Z 85mm f/1.2 S pruža vrhunske performanse prikazivanja, kao i veliko i prelepo zamućenje pozadine. Povećava mogućnosti fotografije portreta i ovaj objektiv je posebno podesan za fotografe venčanja i modne fotografe.

NIKKOR Z 26mm f/2.8, drugi po redu objektiv visokih performansi koji se najavljuje, ima izuzetno tanko i lagano telo, što je idealno za amaterske fotografe koji žele da nose fotoaparat svuda sa sobom. Objektiv sa fiksnom žižnom daljinom je savršen za fotografisanje, jer fotograf nikada neće propustiti priliku da napravi prelepe slike.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i razvoja proizvoda koji ispunjavaju potrebe korisnika, ali im i omogućavaju da izraze svoj kreativni i tehnički potencijal.

¹ Linija S je klasa NIKKOR Z objektiva koja pruža izvanredne optičke performanse i u skladu je sa visokim standardima propisa za dizajn i kontrolu kvaliteta

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.