21-04-2022

KOMPANIJA NIKON PREDSTAVLJA VER.1.2.0 SISTEMA ZA DALJINSKO FOTOGRAFISANJE NX FIELD ZA AGENCIJE ZA PROFESIONALNO FOTOGRAFISANJE

Amsterdam, Holandija, 21. april 2022.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje puštanje u prodaju najnovije ver. 1.2.0 za sistem daljinskog fotografisanja NX Field za agencije za profesionalno fotografisanje. Softversko ažuriranje dodatno podržava mogućnosti fotoaparata FX formata / fotoaparata bez ogledala punog formata kompanije Nikon Z 9.

Ažuriranje na ver. 1.2.0 će omogućiti korisnicima fotoaparata Z 9 da lako detektuju devet tipova subjekta. Time je obuhvaćeno najviše subjekata, uključujući ljude, pse, mačke, ptice, bicikle, motocikle, automobile, vozove i avione i omogućava se preciznije snimanje subjekta čak i kada se rukuje daljinski. Pored toga, ažuriranje podržava funkciju snimanja slika velikom brzinom+ za Z 9*, koja koristi najveći broj slika u sekundi na svetu** od 120 fps. Ono omogućava daljinsko snimanje ključnih i odlučujućih trenutaka koje biste možda propustili golim okom, ali koji su važni za sportske fotografe i reportere.

Osim toga, tehnologija duplog strimovanja ugrađena u Z 9 omogućava živi prikaz slike na pametnom telefonu ili tabletu, uz izuzetno malo kašnjenje i bez „zamrzavanja“ tokom kontinualnog fotografisanja. To garantuje pouzdano snimanje ključnih trenutaka, čak i pri daljinskom rukovanju. Ova tehnologija, u kombinaciji sa najnovijim ažuriranjima softvera i dizajnom tela koji otklanja potrebu za mehaničkim zatvaračem, čini Z 9 savršenim izborom za profesionalne fotografe.

Kompanija Nikon će nastaviti da pruža ažuriranja za NX Field kako bi podržala profesionalne fotografe koji izveštavaju sa prvih linija.


*Uz AF/AE praćenje. Samo JPEG normalan kvalitet slike. Broj slika koji može da se snimi je manji od broja slika koji se može snimiti kontinualnim fotografisanjem velike brzine. Savetuje se korišćenje preporučene kartice. Uz podešavanje C30, pri brzini od 30 fps mogu da se snime slike od pribl. 45 megapiskela.

**Među fotoaparatima bez ogledala dostupnim na dan 28. oktobra 2021. godine, na osnovu istraživanja kompanije Nikon.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.
Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.
Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.